بلوک سبک چیست؟
سادهترین تعریفی که میتوان برای بلوک سبک ارائه داد، بلوکی است که از ترکیب ماسه ریز دانه، سیمان و پوکههای معدنی با آب تولید و ساخته شده است. بلوک سبک انواع و اقسام گوناگونی دارد که این تفاوتها به دلیل اختلاف در میزان ترکیبها به وجود آمده است. علت اصلی سبک بودن بلوکهای ساختمانی، تخلخل و فضای خالی موجود در داخل بلوک میباشد که این تخلخلها توسط حبابهای کوچک هوا در بافت بلوک ساختمانی ایجاد شده است. فرقی ندارد که درصد ترکیبات عناصر موجود در بلوک ساختمانی سبک وزن، چه مقدار باشد، در کل وجود هوا در بافت بلوک سبک ثابت میباشد. علت نامگذاری بلوکهای سبک، همین امر میباشد.
بلوک سبک، جدیدترین مصالح ساختمانی میباشد که صنعت ساخت و ساز و ساختمانسازی را دوچار تحول و دگرگونی کرده است. همان طور که از اسم این بلوکها پیداست، وزن آنها فوقالعاده پایین میباشد و جزو مصالح ساختمانی کم وزن محسوب میشوند. علاوه بر وزن پایین انواع بلوک سبک، ویژگیهای دیگری هستند که این مصالح را محبوب کردهاند، به نحوی که جایگزین مصالح ساختمانی سنتی شدهاند. امروزه، اکثر مهندسان و معماران از بلوکهای سبک استفاده میکنند و ترجیح میدهند از این بلوکها و مزایای آنها بهرهمند شوند.
دیوار چینی با بلوک هبلکس (که نوعی بلوک سبک میباشد)، پر کردن کف سازه، ساختن سقف، ایجاد شیب در بخشهایی از ساختمان و ساخت دیوار داخلی، خارجی و پیرامونی از نمونههای بارز کاربرد بلوک سبک در ساختمانسازی میباشند. بسته به نوع بلوک و ترکیبات آن، کاربرد دقیق بلوکهای ساختمانی مشخص میشود. انواع و اقسام بلوک سبک که در صنعت ساخت و ساز کاربرد دارند، ویژگیهایی از جمله عایق حرارت (سرمایشی و گرمایشی)، عایق صوت، دوستدار محیط زیست، سرعت بالای نصب و اجرا، هزینهی حمل و نقل پایین، به صرفه بودن در ساخت (هزینهی نهایی ساخت پایین است) و ایمنی در برابر زلزله دارند.
آشنایی با انواع بلوک سبک در بازار
-
بلوک سبک گازی
بلوک هبلکس نوعی بلوک سبک گازی میباشد که از سیمان، پودر آلومینیوم و پودر سیلیس ساخته شده است و چون از مواد معدنی میباشد، قابل بازیافت هم است. بلوکهای سبک گازی فوقالعاده کم وزن و مستحکم و مقاوم میباشند. بلوک سبک گازی مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی و طبیعی دارد و برای ساخت و ساز در هر منطقهای با هر آب و هوایی مناسب میباشد.
اره برقی سیپورکس
بلوک سبک گازی دو نوع میباشد، یکی اتوکلاو شده و دیگری غیراتوکلاو شده. بلوک سبک گازی اتوکلاو شده را به اختصار با AAC و بلوک سبک گازی غیراتوکلاو شده را به اختصار با NAAC میشناسند. بلوک هبلکس از نوع بلوکهای سبک گازی اتوکلاو شده (AAC) میباشد.
-
بلوک هبلکس
یکی از انواع بلوک سبک، بلوک هبلکس میباشد که با تکنولوژی روز دنیا طراحی و تولید شده است. تفاوت اصلی بلوک هبلکس با سایر بلوکهای سبک در نحوهی عمل آوری مخلوط مواد اولیه میباشد. دستگاه اتوکلاو تحت حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱۲ اتمسفر فعالیت میکند. بلوک هبلکس علاوه بر آن که تمام ویژگیهای بلوک سبک که در فوق ذکر شده را دارا میباشد، انعطافپذیری بالایی دارد و در برابر فشار مصالح ساختمانی سنگین وزن مقاوم است. دیوار چینی با بلوک هبلکس در برابر آتشگرفتگی و سرمازدگی مقاوم میباشد. استفاده از بلوک هبلکس تا حد زیادی هزینههای نهایی پروژه را کاهش میدهد، از این رو، بلوک هبلکس مورد توجه بسیاری از سازندگان و پیمانکاران ساختمانی قرار گرفته است.
-
بلوک سبک صنعتی یا بلوک لیکا
بلوک سبک صنعتی از مخلوط سیمان و آب ساخته شده است. بافت بلوک سبک صنعتی همانند سایر بلوکهای سبک دارای حفرهها و تخلخلهای هوایی میباشد. عمدتا مهندسان از بلوک لیکا (بلوک سبک صنعتی) جهت چینش دیوارهای بیرونی، سقف و نمای ساختمان استفاده میکنند.
آشنایی با سایر بلوکهای سبک موجود در بازار
-
بلوک سبک سه جداره
بلوک سبک سه جداره اصولا برای ساخت دیوارهای بیرونی (خارجی) کاربرد دارد. این نوع بلوک سبک وزن از ترکیب انواع پوکههای معدنی با آب و حبابهای هوا ساخته شده است.
-
بلوک سیمانی
بلوک سیمانی از ترکیب سیمان و ماسه با آب ساخته شده است و همانند سایر بلوکهای سبک در بافت خود دارای تخلخل میباشد. مقاومت بلوک سیمانی نسبت به سایر بلوکهای سبک (بلوک سبک گازی، بلوک هبلکس، بلوک سبک گازی، بلوک لیپر و بلوک سبک سه جداره) که باربر هستند، فشار کمتری را تحمل میکند.
-
بلوک لیپر
بلوک لیپر یکی از انواع بلوک سبک ساخته شده میباشد که از دانههای صنعتی پرلیت، پوکه اسکوریا و پومیس ساخته شده است. عمدتا از بلوک لیپر در ساخت تیغههای جداکننده فضا، تیغههای داخلی و دیوارهای غیرسازهای استفاده میشود. نسبت به سایر بلوکهای سبک که به ترتیب در فوق معرفی شدند، بلوک سبک لیپر مقاومت بالایی در برابر حرارت (آتش) دارد.
میز اره برقی
معرفی اره برقی سیپورکس
در گذشته برای اره کردن بلوکهای ساختمانی از ارههای دستی استفاده میکردند ولی امروزه، ارههای برقی جایگزین شدهاند. اره دستی مشکلات عمدهای از قبیل زمانبر بودن، هزینهبر بودن و نیازمند بودن به نیروی انسانی داشت. ولی اره بری سیپورکس دارای تیغههای تیز و قوی میباشد که مشکلات عمدهی اره دستی را برطرف کرده است. بلوک ساختمانی سرسخت و محکم میباشد و اره دستی به سختی در آن نفوذ میکند. در عوض اره برقی سیپورکس به راحتی در بافت بلوک ساختمانی نفوذ میکند. برش بلوک ساختمانی با اره برقی سیپورکس دیگر زمانبر و هزینهبر نیست و در مدت زمان کوتاهی صورت میگیرد. اره برقی سیپورکس توسط فردی با قدرت جسمانی بالا صورت میگیرد و میبایست شخص علاوه بر قدرت جسمانی بالا، تمرکز بالایی هم داشته باشد تا در هنگام بریدن بلوک ساختمانی، آسیبی نبیند و به بلوک آسیبی نرساند.
دیوارهای داخلی، خارجی و یا پیرامونی نیازمند تعداد مشخصی از بلوک سبک هستند که گاها تعداد آنها رند و مشخص نیست و نیازمند بلوکهای کمتر از یک واحد هستیم. از این رو، ابعاد بلوک هبلکس مورد نیاز پروژه توسط مهندس مشخص میشود و با اره برقی سیپورکس برش میخورد. عملیات برش بلوک سبک ساختمانی بایستی مطابق با سایز و ابعاد مشخص شده، برش بخورد. اگر بلوک مطابق اندازه و سایز تعیین شده، برش نخورد، عملا بلوک ساختمانی به درد نمیخورد. پس در این شرایط استادکار میبایست بلوک دیگری را برش دهد و بلوک قبلی را به عنوان ضایعات ساختمانی دور ریزد.
برش بلوک هبلکس با اره برقی سیپورکس فوقالعاده ساده و راحت میباشد و توسط استادکار انجام میشود. تمام اره برقیهای سیپورکس دارای مشخصات فنی مشابه و نزدیک به یکدیگری هستند، فقط گاها در برخی از مشخصات دارای تفاوت و اختلاف میباشند. برندهای سازنده اره برقی سیپورکس همانند هر وسیلهی برقی موجود در بازار، دارای تنوع بالا است.
هدف استفاده از اره برقی سیپورکس چیست؟
هدف از برش بلوک سبک با اره برقی سیپورکس، سرعتدهی به عملیات برش میباشد. به نحوی که انواع بلوک سبک معرفی شده با دقت بالا برش بخورند و با نیروی کار اندک، عملیات برش انجام شود. میز برشی که زیر اره برقی سیپورکس قرار دارد، دارای چند طبقه میباشد و اگر در هنگام برش، اضافاتی تولید شود، به زیر میز میریزد و جهت بازیافت و استفادهی دوباره کاربرد دارد.
اره برقی سیپورکس مجهز به موتور القایی AC میباشد که فوقالعاده بادوام و مقاوم است و حتی اگر به صورت منظم رگلاژ نشود، باز هم قادر به فعالیت میباشد. گزارشات حاکی از آن است که اره برقی سیپورکس نیازی به تعمیر و نگهداری منظم و مداوم ندارد.
میز و خود اره برقی سیپورکس که بر روی میز قرار دارد، فضای زیادی را اشغال نمیکند و میتوان با هر وسیلهی نقلیهای آن را بارگیری و جابهجا کرد. جا دارد بگوییم که ابعاد کلی این دستگاه معادل ۱۲۷۰×۸۰۰×۹۵۵ میلی متر مکعب میباشد. توان مصرفی اره برقی سیپورکس معادل ۲۲۰۰ وات میباشد. خرید و استفاده از اره برقی سیپورکس برای پروژههایی که از بلوک سبک به خصوص بلوک هبلکس استفاده میکنند، ضروری و لازم است. هر چند برخی پروژهها هستند که بلوکها را به محل برش انتقال میدهند و مجددا به محل پروژه ساخت و ساز میرسانند. ولی این عملیات، زمانبر و هزینهبر است و توصیه نمیشود.
آشنایی با مشخصات اره برقی فوق
اره برقی سیپورکس همراه با متعلقاتش، وزنی معادل ۸۵ کیلوگرم دارد که در ابعاد ۱۲۷×۹۵٫۵×۸۰ سانتی متر مکعب طراحی و ساخته شده است. موتور این اره برقی، اروپایی است و توان مصرفی آن در حد ۲٫۲ کیلووات میباشد. طول برش اره برقی سیپورکس معادل ۶۳۵ سانتی متر و ارتفاع آن برابر ۴۰۰ سانتی متر میباشد. سرعت برش بلوک سبک با اره برقی سیپورکس برابر ۵ متر بر ثانیه میباشد. جنس دندانههای اره برقی سیپورکس از آلیاژ سخت میباشد که فوقالعاده بادوام، باکیفیت و مقاوم است و حالا حالاها دچار آسیب و خرابی و کندی نمیشود.
اندازهی میز برش اره برقی سیپورکس برابر ۶۳۰×۹۵۰ میلی متر مربع میباشد که در هر دقیقه، ۲۸۵۰ دور میچرخد. برشهای این اره برقی در زاویهی ۴۵ درجه تنظیم شده است و هم ۴۵- (پادساعتگرد) و هم ۴۵+ (ساعتگرد) را پوشش میدهد. عمق برش بلوک سبک با اره برقی سیپورکس برابر ۴۱ سانتی متر یا به عبارتی برابر ۴۱۰ میلی متر میباشد. ابزار برش اره برقی سیپورکس، زنجیر میباشد که اندازهی آن ۳٫۸ اینچ است. ناگفته نماند که هر کمپانی سازندهی اره برقی سیپورکس، تغییراتی در مشخصات آن ایجاد کرده است و بهتر است در هنگام خرید، مشخصات اره برقی سیپورکس مدنظر خود را چک بفرمایید و مطابق با نیاز خود خریداری کنید. اره برقی سیپورکس همانند هر وسیلهی برقی، دارای ضمانتنامه میباشد.
The post برش بلوک سبک با اره برقی سیپورکس appeared first on شرکت سازه سبک آرسام.
آخرین دیدگاهها