ملات سیمان یا چسب مخصوص سیپورکس ؟
اگر انتخاب شما بلوکهای سبک سیپورکس باشد حتما میدانید که برای اجرای این بلوکها میتوان از ملات سیمان معمولی نیز استفاده کرد. اما چه تفاوتی میان ملات سیمان و چسب مخصوص aac یا سیپورکس وجود دارد ؟ و استفاده از کدامیک به دیگری ارجح است ؟ ملات سیمان یا چسب سیپورکس؟
برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید.
ملات سنتی ماسه و سیمان چیست؟
ملات سنتی، ترکیب سیمان (چسبنده) و ماسه (پرکننده) و آب (روانکننده) است که مقادیری افزودنی به آن اضافه میشود، ملات ماده ای خمیری و چسبنده است و یکی از بهترین مصالح برای چسباندن مصالح های ساختمانی از جمله آجر می باشد که برای چسباندن مصالح ساختمانی مثل آجر و دیگر مصالح از این ملاتها استفاده می شود. علاوه بر آن ملاتها فضای خالی بین اجزا را پر می کند و اختلاف اندازه ای که بین مصالح وجود دارد را بر طرف می کند.
نحوه تهیه ملات ماسه و سیمان
در تهیه این ملات باید عمل ترکیب کردن ماسه و سیمان به درستی انجام شود یعنی باید میزان ماسه و سیمان به درستی در مخلوط کنندههای مکانیکی ترکیب شوند تا به درستی دانههای ملات در هم آمیخته شوند.
لازم به ذکر است که میزان ترکیب ماسه و سیمان در پروژه های کوچک تاثیر به سزایی ندارد و عدم رعایت میزان ماسه و سیمان در کیفیت این ملات تاثیر چندانی ندارد.
بیشتر بدانید: سیمان چیست و چگونه به وجود می آید؟
نسبت ماسه به سیمان در ملات
نسبت ماسه به سیمان در پروژه های مختلف متفاوت است که به صورت ۱ به ۳، ۱به ۴، ۱ به ۵ و ۱ به ۶ می باشد
مثال: در ملات ماسه سیمان ۱ به ۵ درصد مخلوط سیمان و ماسه و آب چقدر است؟
میزان ماسه ۱ متر مکعب؛ میزان سیمان ۲۲۵ کیلوگرم؛ میزان آب ۲۶۲ لیتر؛ می باشد که میزان مقاومت فشاری در ۲۸ روز ۷۵ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.
چسب مخصوص سیپورکس چیست؟
چسبهای سیپورکس که توسط شرکتهای بلوکسازی و بلوک سبک تولید میشوند، معمولا در بستههای ۳۰ کیلوگرمی (با توجه به کارخانهی تولیدکننده میتواند متفاوت باشد) به فروش میرسند. طرز استفادهی آنها به طور دقیق بر روی بستهها درج شدهاست. پایهی این مواد معمولا سیمانی و یا پلیمری است.
ملات سیمان یا چسب سیپورکس
چه تفاوتی میان چسب مخصوص سیپورکس و ملات سیمان وجود دارد و استفاده از کدامیک ارجح است؟
آیا میدانستید ملات ماسه و سیمان به علت وزن بالایی که نسبت به چسب مخصوص سیپورکس دارد بار مردهی ساختمان را افزایش میدهد ؟ همچنین مقدار مورد نیاز سیمان برای تولید ملات بسیار بیشتر از آن چیزیست که در ابتدا تخمین زده میشود. نکتهی دیگری که باید به آن توجه کرد، عایق نبودن ملات ماسه و سیمان است. بلوکهای سیپورکس عایق مناسب حرارت و صوت هستند و از این بابت بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. چسبهای مخصوص سیپورکس نیز دارای همین ویژگیاند اما ملات سنتی، بر خلاف چسب مخصوص، پل حرارتی میان دو سمت دیوار است و از همین طریق میزان اتلاف انرژی را بالا میبرد.
استفاده از چسبهای مخصوص سیپورکس ، به علت سادگی کار و سهولت آمادهسازی ، فرآیند دیوارکشی را سرعت میبخشند و تا دو ساعت پس از تولید امکان استفاده دارند، به همین دلیل میزان ضایعات چسب و ملات به صفر میرسد. همچنین استفاده از بلوکها هزینهی اجرا را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد. پس از خشک شدن ، قدرت و تحمل دیوار چند برابر خواهد شد.
چگونه از چسب سیپورکس استفاده کنیم؟
مشخصات و طرز استفاده از چسبهای سیپورکس روی بستهبندی آن درج شده است. نوع نگهداری و شرایط انتقال آن نیز مانند ملات سیمانی است (چسبها پایهی سیمانی دارند)
نحوهی اجرای این چسب به این صورت است:
برای رج اول از ملات ماسه و سیمان به نسبت ۱ به ۵ به عنوان ترازکنندهی زیر کار استفاده میشود؛ بلوکها پیش از نصب باید کاملا رطوبتدهی شوند، اجرای بلوکها نیازمند نیروی کار ماهر نیست اما نظارت بر اجرای آن میتواند بر حسن اجرا، تاثیر بهسزایی داشته باشد. چسب باید با کاردک شانهای با ضخامتی حدود ۲ میلیمتر به صورت رجهای افقی و قائم بر بلوکها اعمال میشود. پس از دیوارچینی، نیاز است به مدت سه روز دیوارها مرطوب شوند.
بیستر بدانید: انواع مصالح ساختمانی
آخرین دیدگاهها