آجر سفال ابداعی

آجر سفال ابداعی

به گزارش سایت مهندسی عمران این آجر سفال­ی ها از نظر مشخصات فیزیکی و مکانیکی همانند آجر سفال­های معمولی با سوراخهای افقی می باشند و تنها از نظر شکل ظاهری، در بالای خود دارای دو لبه امتداد شده در طرفین هستند که شکلی همانند کاسه را در بالای آنها پدید آورده است.

لذا رعایت تمامی استانداردها و آئین نامه­های معتبر مربوط به آجر سفال­ها در خصوص این محصول هم الزامی است. استفاده از پانلهای حاصل از این آجر سفالها به عنوان جدا کننده ­های غیرباربر داخلی و خارجی ساختمانها به شرط رعایت کلیه الزامات زیر بلامانع است.
۲) رعایت استانداردهای ملی ایران به شماره ۷۱۲۲ و ۷۱۳۴ الزامی است.
۳) اتصال دیوارهای غیرباربر حاصله به سیستم سازه ای باید مطابق بندهای ۲-۸ و ۲-۱۲ استاندارد ۲۸۰۰ ایران به نحوی باشد که ضمن تأمین پایداری آنها در برابر بارهای وارده، از اندرکنش آنها و سازه اصلی تا حد امکان جلوگیری شود. در این خصوص استفاده از حداقل ۱ عدد میلگرد ساده به قطر ۱۲ میلیمتر و یا ۱ عدد میلگرد آجدار به قطر ۱۰ میلیمتر در هر ۱ متر ارتفاع دیوار ضروری است.
۴) لازم است تمهیدات مناسبی جهت عمل آوری درست ملات ماسه سیمان مورد استفاده در ساخت این دیوارهای غیرباربر صورت پذیرد از جمله : زنجاب کردن آجر سفالها قبل از استفاده و … .
۵) کنترل پایداری دیوارهای غیرباربر حاصله در مقابل نیروی زلزله ناشی از جرم دیوار، مطابق استاندارد ۲۵۰۰ ایران انجام شود.


۶) کنترل پایداری دیوارهای غیرباربر خارجی حاصله در مقابل بار باد مطابق مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان بارهای وارد بر ساختمان انجام شود.
۷) حداکثر ارتفاع خالص مجاز دیوارهای غیرباربر حاصله ۵/۳ متر می باشد.
۸) رعایت مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان حفاظت ساختمانها در مقابل حریق و همچنین الزامات نشریه شماره ۴۴۴ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مربوط به مقاومت اجزای ساختمان در مقابل حریق با درنظر گرفتن ابعاد ساختمان، کاربری و وظیفه عملکردی اجزاء ساختمانی الزامی است.
۹) صدابندی هوابرد جداکنده های بین واحدهای مستقل و پوسته خارجی ساختمان می ­بایست مطابق مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان عایق ­بندی و تنظیم صدا تأمین شود.
۱۰) الزامات مربوط به انرژی باید مطابق مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان صرفه­ جویی در مصرف انرژی رعایت شود.
۱۱) کلیه مصالح و اجزاء در این سیستم اعم از معماری و سازه­ای از حیث دوام، زیست محیطی و غیره باید بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران و یا آئین نامه­ های ملی یا معتبر بین­ المللی شناخته شده و مورد تأیید، بکار گرفته شوند.