دلایل ایجاد ترک در بتن و نحوه تعمیر آن – سیویل اجرا | سایت مهندسی عمران
سایت مهندسی عمران
سایت مهندسی عمران بهترین سایت برای مهندسان عزیز
✅ تعمیر انواع ترک در بتن
اصولاً تعمیر صحیح انواع ترک در بتن به علت وقوع و همچنین انتخاب روش درخور آن بستگی دارد. در غیر این صورت تعمیرات ممکن است به صورت موقت باشند. لذا برای یک تعمیر موفق و همیشگی باید از عدم پیشروی علل ترک خوردگی کسب اطمینان نمود چرا که ممکن است برخی روشهای رایج که برای تعمیر و اصلاح ترکها در اعضا بتنی به کار گرفته میشوند، شامل موارد زیر است.
? تزریق اپوکسی یا فوم پلی یورتان
ترکهای باریکی را میتوان به طریقه تزریق رزینهای اپوکسی پر نمود. در این روش نقاط تزریق متناوباً با فواصل کوتاهی در طول ترک قرار داده شده و سپس سطح ترک کاملاً آب بند میشود تا از فرار و نشست رزین در مدت تزریق جلوگیری شود. روش تزریق به این صورت است که رزین از یک نقطه تزریق شده و سپس اطمینان حاصل میشود که عمل تزریق تا نقطه بعدی کاملاً صورت گرفته و خلل و فرجهای اطراف پر شده است.
معمولاً از پلی یورتانها در مواقعی استفاده میشود که نیاز به ماده فنری احساس میشود. زیرا خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری پلی یورتانها بیش از سیستم اپوکسیها است. یکی از نمونههای پلی یورتانها، به کارگیری آنها در داخل مخازن و مخازن و جاهایی است که از سیستم انتظار مقاومت بالایی در برابر تغییرات و اختلاف دما میرود.
? بخیه زدن
این روش در موقعی به کار گرفته میشود که ترکهای زیادی روی سطح بتن ظاهر شده و باید برای به دست آوردن و حفظ مقاومت سازهای، آنها شکل با U را مسدود کنید. در این روش المانهای پایههای کوتاه در عرض ترکهای در درون حفرههای تعبیه شده، قرار گرفته و سپس این حفرهها با ملاتهای روان یا دوغاب که خاصیت جمع شدگی ندارند، پر میشود.
? تنیدن
اگر در محلهای مورد تعمیر، ترکها در منقطه بسیار وسیعی ظاهر شده باشد، به طوری که بخیه زدن بسیار گستردهای را ایجاب نماید، ممکن است راه حل تنیدن را مدنظر قرار داد. در روش تنیدن میلگرد یا کابلهایی در منطقه بتن آسیب دیده کارگذاری شده وس پس به آنها تنشهای از پیش محاسبه شده را وار د کرده و در نهایت مهارشان مینمایید. در این روش باید دقت کافی مبذول شود تا عمل تنیدگی باعث به وجود آمدن ترکهایی در مناطق دیگر نشود.
? افزدون میلگرد محاسباتی
این تکنیک شامل حفر سوراخهای مناسب، در صفحه ترک، تمیز نمودن ترک و سوراخها، درزگیری سطحی ترک، پر کردن سوراخ و صفحه ترک با اپوکسی و نصب سریع میلگردهای مسلح کننده در سوراخهای است. معمولاً میلگردهای ۱۳ تا ۱۶ میلیمتر برای این منظور استفاده میشود که در هر سمت ترک، حداقل نیم متر امتداد دارد.
? خورانش ثقلی (پر کردن ثقلی)
روش ثقلی تنها میتواند برای کف پارکینگها، سقفهای طبقات و سطوح مشابه به کار برده شود. یعنی تنها برای ترکهایی که به قسمت پایین سطح افقی گسترش پیدا کرده باشد. بنابراین تزریق ثقلی رزین، نباید به عنوان یک راه حل درازمدت برای رفع مشکل ترک خوردگی، خوردگی و حمله سولفاتهای مورد توجه قرار گیرد.
? پر کردن با دوغال سیمان یا گروت
این روش برای تعمیر ترکهایی مورد استفاده قرار میگیرد که غیر فعال هستند خصوصاً در سدهای وزنی و دیوارهای بتنی از گروت به علاوه سیمان پرتلند برای تعمیر ترکهای عریض و از گروت به علاوه یک سری مواد شیمیایی برای آب بندی ترکهایی به باریکی ۰/۰۰۲ اینچ معادل یا ۰/۵ میلیمتر استفاده میشود که البته مقاومت آن کمتر از سیمان پرتلند است.
دلایل ایجاد ترک در بتن و نحوه تعمیر آن – سیویل اجرا | سایت مهندسی عمران
سایت مهندسی عمران برای شما برنامه های اموزش تهیه و اموزش میدهد